Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:08 | 22 Νοεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός έως την Κυριακή 11 Αυγούστου

δημοσίευση στις 07/08/2019 10:02
Ο καιρός έως την Κυριακή 11 Αυγούστου

σε συνθήκες παρατεταμένης ζέστης εισέρχεται σταδιακά η χώρα!

Την Τετάρτη 07 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια,  με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 16 έως 33 βαθμούς, στα Κεντρικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 36 βαθμούς και στα νησιά από 24 έως 31 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά τους 36 βαθμούς.

Την Πέμπτη 08 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια,  με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 18 έως 34 βαθμούς, στα Κεντρικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 38 βαθμούς και στα νησιά από 24 έως 32 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς.

Την Παρασκευή 09 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια,  με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 και από το απόγευμα 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 36 βαθμούς, στα Κεντρικά από 21 έως 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 24 έως 40 βαθμούς και στα νησιά από 23 έως 33 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου το θερμόμετρο τοπικά θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια,  με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 - 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 37 βαθμούς, στα Κεντρικά από 22 έως 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 41 βαθμούς και στα νησιά από 23 έως 33 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά τους 38 βαθμούς.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια,  με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Ανατολικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα Δυτικά 3 - 4 μποφόρ και στα Ανατολικά 7 - 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην Ανατολική Ελλάδα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 38 βαθμούς, στα Κεντρικά από 25 έως 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 26 έως 40 βαθμούς, στα Ανατολικά και Νότια από 22 έως 35 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 29 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά τους 36 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Ηλιοφάνεια περιμένουμε έως την Κυριακή, με λίγες νεφώσεις το Σάββατο στα Βόρεια και Ανατολικά του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 μποφόρ, με ενίσχυση το Σάββατο στα 6 μποφόρ και την Κυριακή στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Τετάρτη 07 Αυγούστου από 22 έως 33 βαθμούς, αλλά από την Πέμπτη θα σημειώνει καθημερινά άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς, φτάνοντας το Σάββατο τους 37 βαθμούς. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή κατά 4 με 5 βαθμούς, ειδικά στα Ανατολικά τμήματα του Νομού. 

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Ηλιοφάνεια περιμένουμε έως την Κυριακή, με λίγες τοπικές νεφώσεις το Σάββατο στα Ανατολικά του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Τετάρτη 07 Αυγούστου από 19 έως 32 βαθμούς, αλλά από την Πέμπτη θα σημειώνει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς την ημέρα, φτάνοντας το Σάββατο τους 38 βαθμούς. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή κατά 4 με 5 βαθμούς. 

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 07.08.19 ώρα 10:00

*** Οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών στο παραπάνω δελτίο, δεν αναμένεται να μεταβληθούν σε σημαντικό βαθμό, καθώς οι καιρικές συνθήκες κρίνονται σταθερές. Η επόμενη καιρική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου, με όλες τις λεπτομέρειες για τον καιρό του 15Αύγουστου...


Διαβάστε επίσης