Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:16 | 13 Δεκεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη

δημοσίευση στις 17/07/2019 08:39
Ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη

φθινοπωρινός ο καιρός εν μέσω... θέρους!

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, ενώ διαστήματα με ήλιο θα υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού, Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη, αναμένονται βροχές και στα θαλασσιά τμήματα καταιγίδες, με έμφαση την Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αν. Στερεά και την Αν. Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και βορειοτέρα, κυρίως στη Χαλκιδική, αλλά εκεί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Mετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα Βορειά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 13 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 28 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου σε όλη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιά από 21 έως 29 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Τετάρτη αναμένεται αυξημένη συννεφιά, με πιθανές ασθενείς ψιχάλες, στα βόρεια και Ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς, αλλά στα Βόρεια θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερα. Την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Υπάρχει πιθανότητα το απόγευμα στα Δυτικά ορεινά να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς, αλλά στα Βόρεια θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερα.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στη Χαλκιδική. Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς. Την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής ή τοπικής καταιγίδας, στα γύρω ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 17.07.19 ώρα 08:30


Διαβάστε επίσης