Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:59 | 18 Νοεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

δημοσίευση στις 12/07/2019 10:52
Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

άστατος και πάλι ο καιρός σε μεγάλο μέρος τςη χώρας...

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου σε όλη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ωστόσο από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στη Μακεδονία, τη Δυτική Θεσσαλία , τη Δυτική και Κεντρική Στερεά και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ, τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια, ενώ αργά τη νύχτα θα αρχίσει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 μποφόρ, αλλά αργότερα θα στραφούν σε νότιους 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 27 βαθμούς, στα Κεντρικά από 13 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32 βαθμούς και στα νησιά από 17 έως 25 βαθμούς.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου αναμένεται εκ νέου σταδιακή επιδείνωση του καιρού, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στην αρχή της ημέρας θα υπάρχουν σε όλη τη χώρα παροδικές νεφώσεις. Όμως μέχρι το μεσημέρι θα αυξηθούν στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά, δίνοντας τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά, δίνοντας τοπικές βροχές.

Όμως από το απόγευμα και μετά, αλλά κυρίως τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, τα φαινόμενα από τη Δυτική Ελλάδα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες σε όλη τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Βορειά Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι αίθριος. 

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους  4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το βράδυ στα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 27 βαθμούς, στα Κεντρικά από 13 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32 βαθμούς και στα νησιά από 17 έως 25 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κυρίως από το Σάββατο το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά από το βράδυ της Παρασκευής θα γίνουν Νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές η τοπικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς. Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και του Ν. Θεσσαλονίκης. Νεότερες πληροφορίες θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 12.07.19 ώρα 10:30


Διαβάστε επίσης