Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:36 | 22 Νοεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός έως την Κυριακή 16 Ιουνίου

δημοσίευση στις 14/06/2019 09:12
Ο καιρός έως την Κυριακή 16 Ιουνίου

με ζέστη αλλά και... καταιγίδες έως την Κυριακή ο καιρός!

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Προς το απόγευμα πάντως, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 17 έως 34 βαθμούς, στα Κεντρικά και τη Θεσσαλία από 21 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36 βαθμούς και στα νησιά από 17 έως 34 βαθμούς.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου σε όλη τη χώρα αρχικά αναμένεται γενικά καλός καιρός. Ωστόσο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα από το απόγευμα, θα σημειωθούν επίσης τοπικές βροχές στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 17 έως 35 βαθμούς, στα Κεντρικά και τη Θεσσαλία από 21 έως 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς και στα νησιά από 17 έως 32 βαθμούς.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου αναμένεται γενικευμένη μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα. Αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν, αρχικά στην ανατολική και νότια χώρα, όπου θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα Βόρεια από 17 έως 33 βαθμούς, στα Κεντρικά και τη Θεσσαλία από 21 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 βαθμούς και στα νησιά από 17 έως 29 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Το επόμενο τριήμερο αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια, με εξαίρεση την Κυριακή όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κατά τόπους πυκνές στα Βόρεια και Δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ, με μικρή ενίσχυση την Κυριακή στα Ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς, με μικρή πτώση την Κυριακή.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το επόμενο τριήμερο αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια, με εξαίρεση την Κυριακή όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς, με μικρή πτώση την Κυριακή.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 14.06.19 ώρα 09:00


Διαβάστε επίσης