Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:26 | 20 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Σε κλοιό ψύχους η Ελλάδα από αύριο!

δημοσίευση στις 05/01/2017 20:48
Σε κλοιό ψύχους η Ελλάδα από αύριο!

στα λευκά θα ντυθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη

Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάζει ο καιρός από αύριο και έτσι, μετά τους νοτιάδες και τις βροχές, το πάνω χέρι θα πάρουν οι παγεροί βοριάδες, το ψύχος και οι πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Απόψε τη νύχτα θα συνεχιστούν οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σταδιακή επιδείνωση του καιρού, με χιονοπτώσεις από τα Βορειοδυτικάκαι σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Παρασκευή 06.01.17 αναμένεται στα βόρεια να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις, που γρήγορα θα περιοριστούν στη Θράκη και τη Χαλκιδική. Στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως και ημιορεινές περιοχές, εκτός της Ηπείρου που θα χιονίζει και στα πεδινά.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με αρχικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι. Ωστόσο, από το απόγευμα αναμένεται επιδείνωση με χιονοπτώσεις και στις πεδινές περιοχές και σταδιακά και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Στο Αιγαίο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά, ενώ προς το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει έως και παραθαλάσσια τμήματα του βόρειου - βορειοδυτικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. Στα υπόλοιπα τμήματα, θα έχουμε τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι στρέφονται σε ΒΔ στο Ιόνιο στα 7-8bf και στο Αιγαίο Β-ΒΑ στα 7-8 και τοπικά 9bf. Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι υψηλότερη, για να αρχίσει να πέφτει ραγδαία σε όλη τη χώρα κι έτσι το βράδυ οι περισσότερες περιοχές να αρχίσουν να αγγίζουν το 0. Παγετός σε αρκετές ημιορεινές περιοχές.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Παρασκευή το πρωί αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανή καταιγίδα. Αργότερα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά προς το απόγευμα αναμένεται σημαντική επιδείνωση. Ο χιονιάς θα αρχίσει να εισβάλλει στο νομό με χιονοπτώσεις, αρχικά στα ορεινά  - ημιορεινά και αργά το βράδυ σε όλο το νομό. Εντονότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι ΒΔ 7 - 8bf και η θερμοκρασία στους 9 βαθμούς, για να πέσει έως αργά το βράδυ στους 0 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το πρωί της Παρασκευής, θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις μέτριας έντασης, ενώ γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν νοτιοανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ στα 6-7bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως -4 βαθμούς.

Επιμέλεια: Στράτος Αυγερινός

Τελευταία Ενημέρωση: 05.01.17 ώρα 20:30


Διαβάστε επίσης