Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:44 | 02 Οκτωβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

δημοσίευση στις 13/01/2020 09:59
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ισχυρή κακοκαιρία θα επηρεάσει το νησί της Κρήτης

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΚΡΙΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Σημαντικά ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει το νησί της Κρήτης για 5 ημέρες, από την Τετάρτη 14 έως την         Κυριακή 19 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες και πολύωρες βροχοπτώσεις, τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1.000 μέτρα και πάνω, τους ισχυρούς ανέμους και τις τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα καιρικά φαινόμενα είναι σε θέση να προκαλούν εκτεταμένα προβλήματα στο νησί, ειδικά στα Δυτικά και Νότια τμήματα. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει έως την Κυριακή και τα Δωδεκάνησα , με ιδιαίτερη έμφαση τη Ρόδο, ενώ κατά περιόδους μεγάλα ύψη βροχής θα σημειώνονται και στις Νότιες Κυκλάδες.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ: Οι κάτοικοι της Κρήτης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και να περιμένουν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους. Επίσης, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι ευάλωτο σε κατολισθήσεις. Προέχου επίσης και στα ορεινά χωριά, καθώς αναμένονται σημαντικά ύψη χιονιού από την κακοκαιρία. Σοβαρό το ενδεχόμενο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος και λαλώ προβλημάτων. Πιθανά προβλήματα στη ναυσιπλοΐα από την Πέμπτη έως και το Σάββατο. Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως από την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης