Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

11:23 | 26 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

O κυκλώνας Lorentzo υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2

δημοσίευση στις 01/10/2019 10:00
O κυκλώνας Lorentzo υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2

Αναμένεται να χτυπήσει τις Αζόρες ξημερώματα Τετάρτης!

Συνεχίζει την πορεία του στον Ατλαντικό ο κυκλώνας Lorentzo, ο οποίος πλησιάζει όλο και ποιο κοντά στις Αζόρες. Πολλά νησιά στον Ατλαντικό που βρίσκονται στο πέρασμα του κυκλώνα, έχουν βρεθεί σε κατάσταση συναγερμού από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ο τυφώνας Lorenzo πλησιάζει.

Ο κυκλώνας έχει υποβαθμιστεί σήμερα  στην κατηγορία 2 και απειλεί τις Αζόρες. Την Δευτέρα, ήταν περίπου 1.160 μίλια από τα νησιά με ανέμους 110 μιλίων / ώρα. Οι Αζόρες είναι μια ομάδα παραδεισένιων νησιών, περίπου 950 μίλια δυτικά της Λισαβόνας της Πορτογαλίας.

Το κέντρο της καταιγίδας θα περάσει κοντά στα νησιά τα ξημερώματα της Τετάρτης και καθώς θα τα προσεγγίζει, θα προκαλέσει ισχυρές βροχές μέχρι 6 ίντσες πάνω από τις περισσότερες δυτικές Αζόρες και έως 2 ίντσες πάνω από τις κεντρικές Αζόρες. Οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα νησιά, ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από πιθανές πλημμύρες στο δυτικό τμήμα των Αζορών.

Η καταιγίδα θα παραμείνει στη θάλασσα για μεγάλο διάστημα και θα απειλεί τα νησιά για αρκετές ακόμη ημέρες, προκαλώντας ζημιές από τους ισχυρούς άνεμους, πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση. Το κέντρο Τυφώνων της Αμερικής, ανακοινώσε σήμερα ότι ο τυφώνας χτύπησε με έντονα χαρακτηριστικά τα νησιά Flores, Corvo, Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa και Terceira, όπου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός  εδώ και μέρες. Επιπλέον, οι περιοχές Σάο Μιγκέλ και Σάντα Μαρία έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για την έλευση του κυκλώνα, προειδοποιώντας για εκτεταμένα προβλήματα.

Lorenzo

Το κέντρο των τυφώνων χαρακτήρισε τη θύελλα "μεγάλη και ισχυρή" και προειδοποίησε ότι τα πεδία του ανέμου θα συνεχίσουν να επεκτείνονται τις επόμενες ημέρες. Οι άνεμοι του ισχυρού τυφώνα Lorenzo εκτείνονται σήμερα 90 μίλια από το κέντρο της καταιγίδας και οι άνεμοι των τροπικών καταιγίδων εκτείνονται 255 μίλια έξω από την εμβέλεια του!

Ο Lorenzo καθώς θα περάσει τις Αζόρες, θα κινηθεί προς τα Βόρεια - Βορειοανατολικά και μετά την Παρασκευή, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κυκλώνα. Η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα χτυπηθούν από έντονες βροχές και θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποιες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αεροπλάνων.

Για την ακριβή πορεία του κυκλώνα και τις επιπτώσεις στα Βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης, θα δώσουμε λεπτομέρειες σε επόμενα δελτία μας, καθώς παρακολουθούμε συνεχώς το φαινόμενο. Ένα φαινόμενο το οποίο δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την υπόλοιπη περιοχή της Ευρώπης. Ακόμη και η χώρα μας, θα νιώσει τις καιρικές μεταβολές που θα προκαλέσει ο κυκλώνας. Δείτε αναλυτικά πως θα ανατραπεί το σκηνικό του καιρού των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πολυχρόνης Κώστας

Για το: XALAZI.GR


Διαβάστε επίσης