Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:48 | 19 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

Η βυθισμένη πόλη στην Μεσόγειο

δημοσίευση στις 22/11/2016 12:09
Η βυθισμένη πόλη στην Μεσόγειο

Η γη γλίστρησε μέσα στη Μεσόγειο όταν ένας σεισμός έπληξε την Τουρκία

Στα τουρκικά παράλια, ένα τμήμα της αρχαίας πόλης της Λυκίας, βρίσκεται βυθισμένο στον κόλπο του νησιού Κέκοβα! Η αρχαία πόλη που οι Τούρκοι της αναφέρουν ως Κέκοβα-Σίμενα, ήταν αρχικά ένα μικρό ψαροχώρι και αργότερα ένα φυλάκιο των Ιπποτών της Ρόδου. Ένα τμήμα της πόλης βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα, όπου σήμερα βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Κάλεκοϊ. Πέρα από τον κόλπο, στο νησί Κέκοβα (Kekova), έχει βυθιστεί η άλλη μισή Λυκία.

polh

Η γη… γλίστρησε μέσα στη Μεσόγειο, όταν ένας τρομερός σεισμός έπληξε την Τουρκία τον 2ο αιώνα. Τα μισά από τα σπίτια, είναι τώρα ερείπια, και βυθισμένες σκάλες κατεβαίνουν μέσα στο νερό. Μερικά από τα θεμέλια των κτιρίων και το αρχαίο λιμάνι είναι εντελώς κάτω από την επιφάνεια του νερού. Ολόκληρη η περιοχή ανακηρύχθηκε ειδικά προστατευόμενη περιοχή το 1990 από την τουρκική κυβέρνηση, και απαγορεύονται κολύμβηση και καταδύσεις.


Διαβάστε επίσης