Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:03 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Τεχνολογία

Loon Copter: Το drone που πετά, επιπλέει και καταδύεται.

δημοσίευση στις 27/01/2016 12:01
Loon Copter: Το drone που πετά, επιπλέει και καταδύεται.

 Dr. Osamah Rawashdeh "νέες τεχνικές οι οποίες θα επιτρέψουν μελλοντικά στο Loon Copter να μεταδίδει live την εικόνα που καταγράφει"

Υπάρχουν drones που μπορούν να πετάξουν, άλλα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού ή ακόμη και αυτά που κινούνται μέσα στο νερό, όμως το Πανεπιστήμιο του Oakland έφτιαξε ένα αμφίβιο drone που μπορεί να κάνει και τα τρία μαζί.

Το Loon Copter μπορεί να πετά πετά και όταν καταστεί ανάγκη να προσγειωθεί, αλλά βρίσκεται πάνω από νερό, μπορεί να επιπλεύσει και στη συνέχεια να καταδυθεί. Όταν καταδυθεί, υπάρχουν κάποια αρνητικά. Για παράδειγμα δεν μπορεί να πάει σε μεγάλο βάθος ενώ και το video που καταγράφει δεν μπορεί να μεταδοθεί live, αλλά αποθηκεύεται για αργότερα.

Ο επικεφαλής του project Dr. Osamah Rawashdeh, δηλώνει ότι αναπτύσσουν κάποιες νέες τεχνικές οι οποίες θα επιτρέψουν μελλοντικά στο Loon Copter να μεταδίδει live την εικόνα που καταγράφει, να στέλνει δεδομένα και να δέχεται εντολές.

Που θα χρησίμευε όμως ένα τέτοιο drone παντός καιρού; Οι δημιουργοί του θεωρούν ότι μπορούσε να συμμετέχει σε έρευνες, επιχειρήσεις διάσωσης όπου είναι δύσκολο να φτάσει ο άνθρωπος, μπορεί να παρακολουθεί διάφορα έργα που γίνονται κάτω από το νερό (πχ. αγωγοί), πετρελαιοκηλίδες ή ακόμη και να παρακολουθεί που βρίσκονται καρχαρίες έτσι ώστε να τους ωθεί μακριά από παραλίες με κόσμο.