Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:08 | 18 Φεβρουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Radio Xalazi  > Μουσικά Νέα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Νομός Άρτας

δημοσίευση στις 25/10/2014 18:16
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Νομός Άρτας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Νομός Άρτας, καθώς σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τεράστια προβλήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων εντοπίζεται στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου ο ποταμός Κομποτέικος αλλά και ο χείμαρρος Ανίννου υπερχείλισαν, με τις γέφυρες να παίρνουν κλίση και τα κάγκελα τους να λυγίζουν.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και καταστήματα. Πολλοί οικισμοί έχουν μείνει χωρίς νερό, καθώς έσπασαν οι σωλήνες ύδρευσης.


Στο φράγμα του Πουρναρίου, η στάθμη έχει ανέβει επικίνδυνα και στις Συκιές η κυκλοφορία έχει διακοπεί, αφού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.


Το μεσημέρι συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Νικολάου Σκουφά προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, έχει συγκαλέσει το απόγευμα έκτακτο ΣΝΟ και δεν αποκλείεται να κηρύξει το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.