Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:14 | 13 Δεκεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σοβαρή επιδείνωση από την Τρίτη

δημοσίευση στις 14/07/2019 18:23
Σοβαρή επιδείνωση από την Τρίτη

σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα έως την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες...

Παρατεταμένη διάρκεια θα έχει το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει ήδη τη χώρα μας, δίνοντας ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σε αρκετές περιοχές της χώρας σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, με τα εντονότερα φαινόμενα να έχουν χτυπήσει τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα στη Ναυπακτία και την Αχαΐα. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει άκρως φθινοπωρινό έως την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με πιθανότητα να συνεχιστούν σποραδικά φαινόμενα έως το Σάββατο!!! Αιτία για τη νέα μεταβολή του καιρού, είναι η κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονης αστάθειας, αλλά και τη δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουλίου, κυρίως όμως το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη, όπου η κακοκαιρία θα ενταθεί σημαντικά σε μεγάλο μέρος της χώρας. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, που είναι σε θέση να προκαλέσουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Τοπικά μάλιστα θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις, ανεμοστρόβιλοι ή υδροστρόβιλοι.

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ο καιρός θα είναι άστατος. Η ημέρα πιθανόν σε πολλές περιοχές να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ή παροδικές νεφώσεις. Ωστόσο από το μεσημέρι και μετά σε πολλές περιοχές ο καιρός θα αλλάξει και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Σημειώνεται πως υπάρχει κίνδυνος  ο καιρός να ξεγελάσει αρκετούς πολίτες, καθώς η πρωινή ηλιοφάνεια, ίσως δώσει την λανθασμένη εντύπωση πως ο καιρός θα διατηρηθεί καλός.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου περιμένουμε σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας ιδιαίτερα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική - Κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία. Αργά το βράδυ της Τρίτης, έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την περιοχή της Εύβοιας και των Σποράδων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την ξαφνική αλλαγή που παρουσίασε ο καιρός στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, μας κάνουν να απορούμε, εάν κάπου εδώ θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε πρώιμα το καλοκαίρι. Η γνωστή παροιμία από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα, ίσως είναι η καταλληλότερη για να εκφράσει αυτά που… μάλλον θα συμβούν από εδώ και πέρα.


Διαβάστε επίσης