Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:47 | 26 Σεπτεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 20/08/2022 06:02
ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία!

Έντονη πτώση κεραυνών και χαλαζιού σε πολλές περιοχές!

Yποχωρούν από την Κυριακή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, με τον καιρό να παρουσιάζει σημαντική μεταβολή, κυρίως από την Κυριακή 21 Αυγούστου και έπειτα. Η νέα εβδομάδα θα είναι αρκετά βροχερή και επικίνδυνη, διότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με χαλάζι, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα!

Θα βρέξει σε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χώρου τη νέα εβδομάδα, εξαιτίας ενός συστήματος που θα έρθει από τα βόρεια της Ευρώπης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα Δυτικά τα Κεντρικά και τα Βόρεια τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στο τέλος της εβδομάδας, αλλά αναμένεται μια ακόμη ψυχρή λίμνη στο τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη με αρκετά νερά και πάλι, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου ο καιρός σε όλη την χώρα θα είναι ζεστός, όμως μεσημέρι και μετά θα βγάλει συννεφιές στην Βόρεια Ελλάδα και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως, με περιορισμένα φαινόμενα στην  Ήπειρο και τα Βόρεια ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας. Τη νύχτα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά!

Την Κυριακή 21 Αυγούστου θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρές στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και στα Δυτικά της χώρας. Αναμένεται έντονη πτώση κεραυνών και χαλάζι, ενώ σε παραθαλάσσια τμήματα, δεν αποκλείονται υδροστρόβιλοι. Τέλος από τη Δευτέρα αναμένεται σημαντική γενίκευση και ένταση της κακοκαιρίας!

Επιμέλεια: Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης