Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:55 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Καιρός έως το Σάββατο 19 Ιουνίου

δημοσίευση στις 15/06/2021 09:39
Ο Καιρός έως το Σάββατο 19 Ιουνίου

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός!

Έως το Σάββατο 19 Ιουνίου σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Τονίζεται ότι σε πολλές περιοχές, ενδέχεται η μέρα να ξεκινά με καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα μεταβάλλεται ξαφνικά με συννεφιές και χαλαζοπτώσεις, έντονους κεραυνούς και ραγδαία βροχή. Η τοπικότητας των φαινόμενων είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της καιρικής αυτής κατάστασης που θα επηρεάσει τη χώρα μας, οπότε ενδέχεται σε κάποιες περιοχές να υπάρχουν αποκλίσεις στην πρόγνωση, είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς ο καιρός θα είναι απρόβλεπτος έως τo Σάββατο, υπό την έννοια ότι θα ξεσπούν φαινόμενα, ακόμη και εκεί που πιστεύει κάποιος ότι δεν θα εκδηλωθούν!  Οι άνεμοι σε γενικές γραμμές θα είναι ασθενείς έως μέτριοι, αλλά κατά τη διάρκεια των φαινομένων θα ενισχύονται σημαντικά σε τοπικό επίπεδο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 25 με 27 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε γενικές γραμμές έως την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Από την Παρασκευή όμως αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν, καθώς ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι τοπικά σε μερικές περιπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ, αλλά όταν εκδηλωθούν φαινόμενα, θα ενισχύονται πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει το μεσημέρι τους 30 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από άστατο καιρό. Θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως μεσημέρι και απόγευμα. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με καλό καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ, αλλά όταν εκδηλωθούν φαινόμενα, θα ενισχύονται πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 15.06.21 ώρα 09:30

Διαβάστε επίσης