Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:02 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα

δημοσίευση στις 09/01/2021 18:58
Ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα

Ακραίο κύμα ζέστης για την εποχή...

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δυτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και μεταφορά θερμών αερίων μαζών. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 9 έως 15 βαθμούς, στα Κεντρικά από 14 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα από 17 έως 25 βαθμούς, στην Κρήτη από 16 έως 29 βαθμούς και στα νησιά από 14 έως 28 βαθμούς.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και θερμών αερίων μαζών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 - 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και Αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σκέεντζας

Τελευταία Ενημέρωση: 09.01.21 ώρα 19:00

Διαβάστε επίσης