Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:29 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός έως το Σάββατο 15 Αυγούστου

δημοσίευση στις 10/08/2020 07:48
Ο καιρός έως το Σάββατο 15 Αυγούστου

Το φθινόπωρο βιάζεται να έρθει...

Ολοκλήρωσε τον κύκλο της η κακοκαιρία και πλέον ο καιρός βελτιώνεται αισθητά. Το Βοριαδάκι παίρνει τη σκυτάλη στα Ανατολικά και το Αιγαίο, διώχνοντας τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη χώρα μας, όχι όμως και τους ανίκανους ανθρώπους που κάθονται σε καίριες θέσεις. Παρά τη βελτίωση του καιρού, οι βροχές δεν θα λείψουν αυτή την εβδομάδα, ευτυχώς χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, εστιασμένες κυρίως στα ορεινά.

Το ασυνήθιστο για την εποχή χαμηλό βαρομετρικό φαίνεται πως δεν θα είναι το μόνο! Σύμφωνα με τα στοιχεία, μετά τις 16 Αυγούστου ένα ακόμη ασυνήθιστο για την εποχή χαμηλό βαρομετρικό, ίσως καταφέρει να μας επηρεάσει. Το φθινόπωρο, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα δελτία μας, βιάζεται να έρθει και... ο Αύγουστος, μόνο καλοκαίρι δεν θα θυμίζει!

Η νέα εβδομάδα ξεκινάει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα Δυτικά, όπου το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικέ βροχές στα ορεινά. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε σε καθημερινή βάση να βρέχει σε όλα τα ορεινά της Δυτικής και Βορείας χώρας, ενώ κατά περίοδούς, για λίγη ώρα, θα σημειωθούν βροχές και στα πεδινά. Δεν αναμένονται καθόλου βροχές έως το Σάββατο στην Ανατολικά και Νότια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στα Ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς, στα Βόρεια τους 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς, στα νησιά τους 35 βαθμούς και στη Δυτική Μακεδόνα τους 28 βαθμούς. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ορεινά η ψυχρά θα είναι αισθητή. Κάποιο αξιόλογο κύμα ζέστης δεν αναμένεται στη χώρα μας, τουλάχιστον έως τις 20 Αυγούστου, με το μελτέμι να κυριαρχεί.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι θα αυξηθούν στα Δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τμήματα, καθώς τοπικά και σε πεδινές περιοχές, κοντά σε οίνους όγκους. Τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη, με γρήγορη βελτίωση του καιρού.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 21 έως 32 βαθμούς, στην Ανατολική Ελλάδα από 23 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς και στα νησιά από 24 έως 33 βαθμούς.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά 2 με 3 βαθμούς.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια έως το Σάββατο. Οι άνεμοι βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στην όμορφη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους έως το Σάββατο, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο σποραδικών πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 10.08.20 ώρα 07:30

Διαβάστε επίσης