Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:05 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός έως την Κυριακή 02 Αυγούστου

δημοσίευση στις 30/07/2020 09:23
Ο καιρός έως την Κυριακή 02 Αυγούστου

Μετά τον καύσωνα έρχονται... καταιγίδες και χαλάζι!

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου σε όλη τη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα Βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 36 βαθμούς.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου σε όλη τη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα Βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 39 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 26 έως 40 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 36 βαθμούς.

Το Σάββατο 01 Αυγούστου αναμένεται μεταβολή του καιρού καιχρειάζεται προσοχή! Αρχικά σε όλη τη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια καθώς και στην Πελοπόνησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 26 έως 38 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 36 βαθμούς.

Την Κυριακή 02 Αυγούστου αναμένονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι. Στο Αιγαίο ο καιρός θα διατηρηθεί καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 19 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 26 έως 34 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 32 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Καλός και ζεστός αναμένεται ο καιρός έως το Σάββατο το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα Δυτικά και Βόρεια ορεινά, με πιθανή πρόσκαριη μπόρα. Την Κυριακή αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά μετά το μεσημέρι θα συνεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καλός και ζεστός αναμένεται ο καιρός έως το Σάββατο το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργότερα θα βρέξει. Τη νύχτα προς Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθουν και θα σηεμειωθεί ισχυρή καταιγίδα. ΠΡΟΣΟΧΗ στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπου τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα! Την Κυριακή αναμένεται κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 4 μποφορ, αλλά το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν την ώρα της κακοκαιρίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς, αλλά το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει μεγάλη πτώση.

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, αναμένεται το κύμα καύσωνα να το διαδεχθούν ισχυρές καταιγίδες και ξαφνικά μπουρίνια το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου. Ο Αύγουστος, αποφάσισε να κάνει θεματική είσοδο, φέρνοντας χαλάζι σε πολλές περιοχές! 

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια ακόμη ψυχρή λίμνη να επηρεάσει τα Βαλκάνια, σχηματίζοντας χαμηλό βαρομετρικό που θα διασχίσει την περιοχή των Βαλκανίων και θα καταφέρει να κινηθεί ελαφρώς Νοτιότερα στην ποιο ακατάλληλη στιγμή, καθώς θα προηγηθεί ένα πολύ καυτό πενθήμερο, με θερμοκρασίες 40 - 41 βαθμών. Αυτός ο παράγοντας θα παίξει καθοριστικό ρολό, να έχουμε μια δυνατή κακοκαιρία!

Το κύμα καύσωνα θα κορυφωθεί το διάστημα Τέταρτη - Παρασκευή, ενώ σταδιακά από το Σάββατο αναμένεται υποχώρηση των θερμοκρασιών, πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας  30/07/20 ώρα 09:30  -  ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ XALΑZI TV ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 mourmoura.gr

Διαβάστε επίσης