Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

01:01 | 03 Ιουλίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

δημοσίευση στις 07/02/2020 07:36
Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

υποχωρεί σταδιακά η ''κακοκαιρία''... μένει όμως το κρύο!

Την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, νωρίς το πρωί θα σημειωθούν για λίγο τοπικές νιφαδοπτώσεις κάτω από ορεινούς όγκους. Γενικά αναμένεται σήμερα ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -9 έως 6 βαθμούς, στα Κεντρικά από -2 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 8 βαθμούς και στα νησιά από 3 έως 10 βαθμούς.

Το Σάββατο 08 Φεβρουάριου σε όλη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Ωστόσο σταδιακά μέσα στην ημέρα στην Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν κατά περιόδους και σε τοπικό επίπεδο, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο έως 200 - 300 μέτρα. Στα υπόλοιπα πεδινά των παραπάνω περιοχών αναμένεται χιονόνερο κατά διαστήματα. Επισημαίνεται πάντως, ότι τα φαινόμενα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί  4 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς. Το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός. Θα υπάρχουν νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο, ενώ τοπικά θα σημειωθεί γι αλίγο ασθενή βροχή στα πεδινά, ενώ ασθενείς νιφαδοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από το μεσημέρι πάντως θα επικρατεί γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται σποραδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 07.02.20 ώρα 15:30


Διαβάστε επίσης