Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:07 | 18 Φεβρουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη

δημοσίευση στις 13/03/2019 08:25
Ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη

αισθητή πτώση θερμοκρασίας, βροχές και... χιόνια!

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Αντίθετα στα Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές στα Ανατολικά και Νότια πεδινά, χιονόνερο στα Κεντρικά πεδινά και καταιγίδες στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής Ελλάδας. Σταδιακά πάντως από το απόγευμα, τα φαινόμενα  θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και το Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 - 9 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -3 έως 7 βαθμούς, στα Κεντρικά από 2 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ανατολικά από 3 έως 11 βαθμούς, στα Δυτικά από 9 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 13 βαθμούς.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε όλη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά και από τα Βορειοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές. Γρήγορα πάντως και από τα Βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Τετάρτη στην Αττική αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιόνια σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς. Την Πέμπτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα βροχής, υπάρχει προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Τετάρτη στην όμορφη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς. Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 13.03.19 ώρα 08:00


Διαβάστε επίσης