Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:33 | 17 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων

δημοσίευση στις 24/12/2018 09:15
Ο καιρός Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων

σταδιακή μεταβολή του καιρού με κρύο και χιονοπτώσεις...

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Σταδιακά όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ομίχλες θα σημειωθούν τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 και σταδιακά 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17 βαθμούς και στα νησιά από 8 έως 16 με 19 βαθμούς.

Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου αναμένεται μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα, με αρχικά νεφώσεις στα Δυτικά και Βόρεια που θα δώσουν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα όμως, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία σε περιοχές έως τα 600 μέτρα, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπόλοιπα ημιορεινά της Βορειοδυτικής και Βόρειας χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, μετά το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα βρέξει, ενώ σταδιακά ο καιρός στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα βελτιωθεί. Από τη νύχτα των Χριστουγέννων αναμένεται περεταίρω επιδείνωση του καιρού στα Ανατολικά, Κεντρικά και Νότια, με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και σταδιακά χιονόνερο στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει γρήγορη πτώση από Βορρά προς Νότο, η οποία από το απόγευμα θα είναι έντονη και κατακόρυφη σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ και τη νύχτα στα Ανατολικά, τα Νότια και το Αιγαίο σε Βόρειους - Βορειοανατολικούς 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί αργά τη νύχτα προς Τετάρτη, στα Βόρεια και Κεντρικά τμήματα της χώρας.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Τη Δευτέρα στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ. Πιθανές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Την Τρίτη αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Από αργά τη νύχτα προς Τετάρτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στα Βόρεια προάστια. Ωστόσο, τα ξημερώματα προς Τετάρτη, αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις και στα Βόρεια Προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 6 μποφόρ και αργότερα Βορειοανατολικοί 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από το μεσημέρι και μετά.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τη Δευτέρα στην όμορφη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ πρόσκαιρα θα αυξηθούν και ίσως βρέξει τοπικά. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα προς Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς. Την Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή και κατακόρυφη πτώση.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 24.12.18 ώρα 09:00


Διαβάστε επίσης