Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:10 | 18 Οκτωβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

δημοσίευση στις 12/09/2018 09:51
Ο καιρός την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

μεταβολή του καιρού με βροχές και ισχυρούς Βοριάδες στην Ανατολική Ελλάδα...

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται μεταβολή του καιρού στην ανατολική και νότια Ελλάδα με νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Βόρεια Κρήτη. Προς τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη θα ενταθούν, ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν επίσης στην Πελοπόννησο και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, σε τοπικό όμως επίπεδο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 - 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν στα Ανατολικά και το Αιγαίο στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και νότια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Βόρεια Κρήτη. Προς τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, σε τοπικό όμως επίπεδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 - 5 μποφόρ, σταδιακά όμως μέχρι το τέλος της ημέρας θα ενισχυθούν στα Ανατολικά και το Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 29 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Τετάρτη περιμένουμε αρχικά γενικά ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ίσως σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές προς το απόγευμα στα Βόρεια. Ωστόσο από αργά το βράδυ θα σημειωθεί επιδείνωση, με βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Βόρειες και Ανατολικές περιοχές του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι έως 3 βαθμούς χαμηλότερα. Την Πέμπτη περιμένουμε συννεφιά με παροδικές βροχές, κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι - Βορειοανατολικοί 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς, αλλά στα Βόρεια και Ανατολικά του Νομού θα είναι έως 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Τετάρτη και την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 12.09.18 ώρα 09:30


Διαβάστε επίσης