Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:19 | 21 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Φύση

Οι πληθυσμοί των καμηλοπαρδάλεων απειλούνται με εξαφάνιση

δημοσίευση στις 12/12/2016 11:16
Οι πληθυσμοί των καμηλοπαρδάλεων απειλούνται με εξαφάνιση

Οι πληθυσμοί των καμηλοπαρδάλεων έχουν πέσει κατακόρυφα

Οι πληθυσμοί των καμηλοπαρδάλεων έχουν πέσει κατακόρυφα τα τελευταία 30 χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρούνται πλέον απειλούμενοι με εξαφάνιση. Το 1985 υπήρχαν μεταξύ 151.702 και 163.452 καμηλοπαρδάλεις στον πλανήτη, αλλά το 2015 ο αριθμός αυτός έπεσε σε μόλις 97.562, σημειώνοντας πτώση 36% - 40%, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Οι ιθύνοντες της ένωσης κάλεσαν τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα στο Κανκούν του Μεξικό να δράσουν τώρα, προτού εξαφανιστούν οριστικά οι καμηλοπαρδάλεις. Η IUCN άλλαξε το καθεστώς των καμηλοπαρδάλεων στην «κόκκινη» λίστα τους με τα απειλούμενα είδη, από «με ελάχιστη ανησυχία» σε «ευάλωτες». Η λαθροθηρία, οι εμφύλιες συγκρούσεις, και η απώλεια των ενδιαιτημάτων λόγω της αποψίλωσης των δασών και της γεωργίας είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες της πληθυσμιακής πτώσης των δημοφιλών ζώων.  


Διαβάστε επίσης