Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:19 | 21 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Φύση

ΣΟΚ: Πέθαναν χιλιάδες χήνες του χιονιού

δημοσίευση στις 09/12/2016 14:44
ΣΟΚ: Πέθαναν χιλιάδες χήνες του χιονιού

λάκκος μετατράπηκε σε μια λίμνη 700 στρεμμάτων γεμάτη νεκρά λευκά πουλιά

Περίπου 10.000 χήνες του χιονιού δηλητηριάστηκαν στον εγκαταλελειμένο λάκκο ενός ορυχείου στο Butte της Μοντάνα στις 28 Νοεμβρίου και από τότε αρκετές χιλιάδες ακόμη χάθηκαν, ανέφερε ο Μαρκ Τόμπσον, υπεύθυνος για περιβαλλοντολογικά θέματα στην εταιρεία εξορύξεων Montana Resource.

Ο Τόμπσον ανέφερε στην εφημερίδα MOntana Standard ότι οι εργάτες του ορυχείου προσπάθησαν να εμποδίσουν το τεράστιο σμήνος να προσγειωθεί στο νερό, το οποίο περιέχει τοξικά και βαρέα μέταλλα, χρησιμοποιώντας συσκευές που κάνουν θόρυβο, προβολείς και άλλες μεθόδους, όμως απέτυχαν να τις φοβίσουν ώστε να φύγουν μακριά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο λάκκος μετατράπηκε σε μια λίμνη 700 στρεμμάτων γεμάτη λευκά πουλιά, όταν το σμήνος κατέβηκε στο νερό. Από εκείνη την ημέρα κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν νεκρά πουλιά σε πάρκινγκ, μπροστά από καζίνο, στην άκρη του δρόμου και έξω από την πόλη. Χιλιάδες ακόμη υπολογίζεται ότι πέθαναν στη λίμνη σύμφωνα με ένα drone που χρησιμοποιήθηκε για να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Τυπικά, από το Butte περνούν περίπου 2.000 με 5.000 πουλιά το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεταναστευτικών περιόδων. Οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των δηλητηριασμένων πουλιών. Επίσης, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν χιλιάδες πουλιά να μεταναστεύσουν τόσο αργά.