Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

23:10 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Φύση

Ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα έλαβαν χώρα στις 23 Απριλίου

δημοσίευση στις 27/04/2016 10:58
Ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα έλαβαν χώρα στις 23 Απριλίου

σε αναβρασμό οι επιστήμονες ψάχνουν... απαντήσεις

Δυο περίεργα φυσικά φαινόμενα έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα πριν μερικές ημέρες, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να εξηγήσουν τα... ανεξήγητα! Κάνεις μέχρι και τώρα, δεν γνωρίζει αν τα φαινόμενα αυτά συνδέονται με κάποιον τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα και ακόμα πιο σίγουρο είναι, ότι έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά αναβρασμό στους επιστήμονες.

Το πρώτο συμβάν έχει να κάνει με θαλάσσια σημαδούρα. Στις δύο ακτές της Αμερικής έχει τοποθετηθεί μια σειρά από σημαδούρες υψηλής τεχνολογίας, για δύο διαφορετικούς λόγους. Καταρχήν για προειδοποίηση τσουνάμι και φυσικά για τον εντοπισμό εχθρικών πολεμικών σκαφών. Το απόγευμα όμως της 23ης Απριλίου η σημαδούρα 44402 της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, εντόπισε μια περίεργη ανωμαλία: Το νερό έχασε τοπικά και στιγμιαία 180 πόδια…!

Αυτό φυσικά προξένησε πολλές απορίες μεταξύ των επιστημόνων, η μεγαλύτερη μερίδα των οποίων πιστεύουν ότι η ξαφνική μαζική πτώση της στάθμης του νερού, ίσως οφείλεται στο σκάσιμο υποθαλάσσιας φούσκας μεθανίου ή φυσικού αερίου. Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα, που πιστεύουν ότι πραγματοποιήθηκε μαζική μετακίνηση υδάτων. 

Το δεύτερο φυσικό φαινόμενο έχει να κάνει με την ολοκληρωτική κατάρρευση της Μαγνητόσφαιρας της Γης! Την ίδια ώρα που «χανόταν» τόνοι νερού, ένα άλλο περίεργο φαινόμενο εντοπίσθηκε από το αστεροσκοπείο του New Jersey. Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της NASA ανίχνευσε μια πλήρη κατάρρευση της μαγνητόσφαιρας της Γης, που μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και τους γεωμαγνητικούς ανέμους. Όπως δήλωσε υπεύθυνος του αστεροσκοπείου, η μαγνητόσφαιρα απλά εξαφανίστηκε γύρω από ολόκληρο τον πλανήτη για δύο ώρες!

 

Διαβάστε επίσης