Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:33 | 23 Οκτωβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

ΕΝTΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

δημοσίευση στις 21/09/2021 16:35
ΕΝTΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Μεταβολή του καιρού με μπουρίνια και... κρύο!

‘’Ψυχρό μέτωπο, κινούμενο νότια-νοτιοανατολικά, μεταβάλλει σταδιακά τον καιρό στα βόρεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι καταιγίδες, οι οποίες σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας από το βράδυ  θα είναι πιθανόν κατά τόπους έντονες.Βροχές και καταιγίδες αναμένονται Τετάρτη προς Πέμπτη σε περιοχής της βόρειας και ανατολικής Ελλάδας, αλλά κατά τόπους και της νότιας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, με την στροφή των ανέμων σε βοριάδες.’’

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Μακεδονίας-Θράκης, για τις επόμενες ώρες

Καλός θα παραμείνει ο καιρός στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης μέχρι περίπου το απόγευμα. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες και κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από τις 11-12 έως και τις 3-4 το βράδυ, αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Η μεταβολή αυτή θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά έντονες καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Οι περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται τις βραδινές ώρες  κατά το χρονικό διάστημα από τις 11 έως και τις 4 περίπου είναι: Από πλευράς κεντρικής Μακεδονίας, η περιοχή των Σερρών, του Κιλκίς, της Πέλλας, κατά τόπους της Ημαθίας, της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, ενώ από πλευράς ανατολικής Μακεδονίας, κυρίως η περιοχή της Δράμας και της Καβάλας.

Δείξτε προσοχή όσοι θα βρίσκεστε τις βραδινές ώρες σε περιοχές γύρω από το Θερμαϊκό και της Χαλκιδικής, καθώς δεν αποκλείεται η εκδήλωση μπουρινιού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τις βραδινές ώρες και κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από τις 11-12 έως και τις 3-4. Έτσι αναμένεται έντονη αστάθεια, με την εκδήλωση καταιγίδων, πιθανόν τοπικά ισχυρών,στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Δείξτε κάποια προσοχή καθώς οι καταιγίδες αυτές θα συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Πιθανή η εκδήλωση μπουρινιού σε περιοχές γύρω από το Θερμαϊκό και σε παράκτιες περιοχές της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί με πρόσκαιρη εξασθένιση, ενισχυόμενοι από το βράδυ στα 5-6 bf. Στη Χαλκιδική αναμένονται Β-ΒΑ άνεμοι στα 5-6 bf. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 30 βαθμούς, με σταδιακή όμως πτώση από το βράδυ.

 Επιμέλεια: Σάβας Σίσκος

Διαβάστε επίσης