Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:26 | 20 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Τοπικά Νέα

Αποκλεισμένα δεκάδες χωριά στην Κρήτη

δημοσίευση στις 31/12/2016 10:45
Αποκλεισμένα δεκάδες χωριά στην Κρήτη

σε συναγερμό τέθηκε ο κρατικός μηχανισμός εξαιτίας του χιονιά

Ενα λευκό πέπλο κάλυψε τα ορεινά και ημιορεινά, της Κρήτης, αποκαλύπτοντας τις υπέροχες εικόνες της φύσης. Την ίδια ώρα στο ορεινό οδικό δίκτυο, επικεντρώνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή των Χανίων. Κλειστοί λόγω του χιονιά είναι οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Σφακιά, Κάνδανο και στο Ανατολικό Σέλινο ενώ χιόνια υπάρχουν στο Θέρισο, την Μαλάξα, Κεραμειά και σε σημεία με υψομετρο πάνω από 450 μέτρα.

creta

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου έπεσε δέντρο προκαλώντας υλικές ζημιές σε διερχόμενο όχημα. Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθως ο χιονιας χτυπάει με ιδιετερση σφοδρότητα. Η ισχυρή χιονόπτωση, οδήγησε τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, να ανακοινώσει το κλείσιμο όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Χανίων.

cre

Αυτήν την ώρα, όλα τα χωριά των Σφακίων είναι αποκλεισμένα, ενώ το χιόνι ξεπέρασε τα δύο μέτρα στον Ομαλό. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νησί «έσπρωξε» τα χιόνια και στα παράλια της Κρήτης. H παραλία της Αλμυρίδας έγινε… άσπρη, καθώς για αρκετή ώρα το χιόνι έπεφτε στην αμμουδιά. Oι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα. Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης