Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:42 | 23 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Βιβλική καταστροφή στη Σαμοθράκη

δημοσίευση στις 26/09/2017 16:08
Βιβλική καταστροφή στη Σαμοθράκη

σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Σαμοθράκη το βράδυ της Δευτέρας

Eικόνα βιβλικής καταστροφής άφησε στο πέρασμα της σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Σαμοθράκη το βράδυ της Δευτέρας, η οποία προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις. Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ''κόπηκε'' στα δύο, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά. Ο μετεωρολογικός σταθμός του νησιού μαρτυρά την ένταση του φαινομένου, καθώς είχε καταγράψει έως τις 2.39 τα ξημερώματα 313 χιλιοστά βροχής».

sam

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης αναφερει: «Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι κατεστραμμένος. Η νότια πλευρά του νησιού έχει αποκοπεί, κάθως έχουν υποχωρήσει γέφυρες». Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας – Χώρας.

sam2

«Το δημαρχείο δεν υφίσταται» λέει ο Αθανάσιος Βίτσας, «οι τοίχοι υποχώρησαν και η βροχή πέρναγε σαν καταρράκτης από μέσα. Στο κέντρο υγείας έχει καταστραφεί ο πρώτος όροφος. Δεκάδες επιχειρήσεις, ταβέρνες και καταστήματα έχουν εκτεταμένες ζημιές» προσθέτει. Επίσης έχει κοπεί το νερό, ενώ οι τηλεπικοινωνίες που είχαν πρόβλημα τη νύχτα έχουν αρχίσει και αποκαθίστανται. 


Διαβάστε επίσης