Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:05 | 21 Νοεμβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Ψεύτικη η είδηση για μεγάλο χιονιά στην Ελλάδα!!!

δημοσίευση στις 03/12/2016 22:17
Ψεύτικη η είδηση για μεγάλο χιονιά στην Ελλάδα!!!

άρθρο του 2014 αναδημοσιεύτηκε το 2016!!!

Για δριμύ πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να «θάψει» την χώρα στο χιόνι για τέσσερις ημέρες, έκαναν λόγο τις τελευταίες ημέρες πολλές ενημερωτικές ιστοσελίδες, καθώς διέρρευσε από Ελληνική καιρική σελίδα αμφιβόλου ποιότητος, πως το έγκυρο αμερικανικό site πρόβλεψης καιρού, accuweather.com προβλέπει το συγκεκριμένο καιρικό γεγονός!

Θα προσπεράσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει τόσο μακροχρόνια πρόβλεψη. Θα προσπεράσουμε ότι η σελίδα accuweather.com δεν προβλέπει χιόνια για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αλλά να μας ενημερώνουν για τον καιρό του 2016 με άρθρο του 2014 δεν θα το προσπεράσουμε!!! Η σελίδα που διέρρευσε την είδηση, είναι από τις πιο αναξιόπιστες σελίδες για καιρικές προβλέψεις.

Την διαχειρίζεται ένας Θεσσαλονικιός, που δεν έχει καμιά σχέση με τη μετεωρολογία. Καθημερινά ανεβάζει άρθρα με υπερκαταιγίδες, χιονοθύελλες, τυφώνες, πλημμύρες, πολικό κρύο κτλ, που ΘΑ χτυπήσουν τη χώρα μας σε μελλοντικό χρόνο, με μοναδικό στόχο την επισκεψιμότητα. Έχει αρκετά άρθρα έτοιμα, αλλάζει τις ημερομηνίες και ανεβάζει προβλέψεις για ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν άλλαξε ούτε τις ημερομηνίες. Δείτε το άρθρο του 2014 στην παρακάτω εικόνα.

sout

Η είδηση την οποία αναπαράγει το συγκεκριμένο site και αναπαρήγαγαν κακώς, τα περισσότερα δημοσιογραφικά site, για λόγους που μόνο εκείνα γνωρίζουν (ίσως να τους αρέσει η τρομοκρατία ή να τα σκάει χοντρά ο τύπος για διαφημιστικούς σκοπούς), αναφέρει πως η τέλεια μετεωρολογική βόμβα αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 28,29,30, 31 Δεκεμβρίου και 1 - 2 Ιανουαρίου.

Μάλιστα το αμερικανικό site, αναφέρει πως εκείνες τις ημέρες το πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με το συνεχόμενο χαμηλό βαρομετρικό πάνω από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, θα αποτελέσει εκρηκτικό συνδυασμό. Αποτέλεσμα θα είναι να δούμε χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, με τους Αμερικανούς μετεωρολόγους να προβλέπουν πυκνές χιονοπτώσεις με αρνητικές θερμοκρασίες.


Διαβάστε επίσης