Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

11:58 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Διεθνής

Φονικές βροχοπτώσεις πλήττουν την επαρχία Γκουιτζόου στην Κίνα

δημοσίευση στις 26/06/2018 17:54
Φονικές βροχοπτώσεις πλήττουν την επαρχία Γκουιτζόου στην Κίνα

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις...

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αρκετοί αγνοούνται και τουλάχιστον 820.000 αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από τον Μάιο τη νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας Γκουιτζόου. Τους τελευταίους δύο μήνες κάτοικοι 67 κομητειών, πόλεων και περιοχών επηρεάστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ενώ περίπου 320.000 στρέμματα με καλλιέργειες και τουλάχιστον 900 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι οικονομικές ζημιές υπερβαίνουν τα 748 εκατ. γουάν (114 εκατ. δολάρια). Οι κρατικοί φορείς χορήγησαν 9,6 εκατ. γουάν για την αντιμετώπιση των καταστροφών σε 29 πληγείσες κομητείες. Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή απομάκρυνση των κατοίκων, για τα έξοδα διαμονής τους, για την ανακατασκευή των σπιτιών και για βοήθεια προς τις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με το τμήμα επαρχιακών πολιτικών υποθέσεων.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν τα νερά των ποταμών, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις, αλλά και ακυρώσεις στα δρομολόγια των τρένων. Τη Δευτέρα το εθνικό παρατηρητήριο της Κίνας για τον καιρό εξέδωσε μια κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες που θα πλήξουν μεγάλα τμήματα της χώρας τις επόμενες ημέρες. Το σύστημα προειδοποίησης καιρικών συνθηκών στην Κίνα έχει τέσσερις βαθμίδες. Το κόκκινο είναι το πιο σοβαρό, ακολουθούμενο από πορτοκαλί, κίτρινο και μπλε χρώμα.