Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:18 | 14 Δεκεμβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Διεθνής

Kακοκαιρία σε Αλβανία και Σκόπια

δημοσίευση στις 04/12/2017 09:07
Kακοκαιρία σε Αλβανία και Σκόπια

εκτεταμένα προβλήματα προκαλούν οι έντονες βροχές

Πλημμύρες προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Αλβανία. Περίπου 6.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, που χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ κρίσιμη». Χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές διασώθηκαν, ενώ πολλά νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα γιατί πολλοί ηλεκτρικοί πυλώνες παρασύρθηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων.

alban

Περισσότερα από 78.740 στρέμματα αγροτικής γης και 3.193 κατοικίες βρίσκονται κάτω από το νερό και πολλοί δρόμοι στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω καθίζησης και κατολισθήσεων. Στρατιώτες στάλθηκαν στο Νταρεζέζε (70 χλμ. νότια των Τιράνων) για να κατασκευάσουν μια προσωρινή γέφυρα και να παράσχουν βοήθεια σε 2.000 αποκλεισμένους κατοίκους, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους παραποτάμιων περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αποφύγουν να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει. Στη γειτονική ΠΓΔΜ η στάθμη του νερού σε πολλούς μικρούς ποταμούς και στον κύριο ποταμό, Βαρδάρη, έχει ανέβει λόγω των βροχών, οι οποίες επίσης προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA.