Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:06 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χιονοπτώσεις απόψε στην Αττική!

δημοσίευση στις 06/02/2020 19:48
Χιονοπτώσεις απόψε στην Αττική!

Πρόσκαιρη επέλαση χιονοπτώσεων και στην Αττική...

Ο καιρός έχει δείξει τα δόντια του τα τελευταία 24ωρα με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, καθώς τοπικά και λίγο χαμηλότερα σε περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός έχει βελτιωθεί, αλλά το κρύο είναι έντονο, με τον υδράργυρο να πέφτει υπό το μηδέν! Πάρα την ηλιοφάνεια που θα επικρατεί στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, το κρύο θα παραμείνει έως τη Δευτέρα.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα Πέμπτη στην Ανατολική και Νότια πλέον Ελλάδα, όπου και έχουν μετατοπιστεί τα φαινόμενα, ενώ χιονόνερο σημειώνεται στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές σημειώνονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο σημειώνεται χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά - ημιορεινά και τοπικά χαμηλότερα.

Στο Ν. Αττικής ο καιρός παρουσίασε δυο πρόσωπα σήμερα με αραιή νέφωση τις πρώτες πρωινές ώρες και ανοίγματα του καιρού, που σταδιακά έδωσαν τη θέση τους σε συννεφιά και έντονο χιονόνερο στα πεδινά, ενώ κατά τόπους σημειώθηκε και χαλάζι, κυρίως στα Ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς τοπικά και χαμηλότερα. Εν συνέχεια το απόγευμα ο καιρός βελτιώθηκε.

Απόψε τη νύχτα προς Παρασκευή περιμένουμε ένα νέο κύκλο χιονοπτώσεων στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με χιονοπτώσεις και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (ενδεικτικά κοντά στα 200 μέτρα), τοπικά ίσως και χαμηλότερα, με την περιοχή της Εύβοιας να δέχεται τοπικά έντονες χιονοπτώσεις. Στην Αττική θα υπάρξει ένα εκ νέου κλείσιμο του καιρού μετά τις 22:00 το βράδυ και περίπου έως τις 02:00 με 04:00 τα ξημερώματα.

Στο παραπάνω διάστημα οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν και στα Βόρεια και Ανατολικά πεδινά προάστια της Αττικής, όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Εν συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει κάλος καιρός. Η θερμοκρασία  θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας η θερμοκρασία των 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Λεπτομέρειες για την αισθητή μεταβολή του καιρού θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας, αλλά και στο Radio Xalazi 21:00 – 00:00 το βράδυ, καθημερινά. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης