Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:46 | 17 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά...για λίγο!

δημοσίευση στις 10/07/2018 00:37
Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά...για λίγο!

σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη έως το Σάββατο...

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα, ωστόσο από την Κυριακή αναμένεται εκ νέου μεταβολή! Οι ψυχρές αέριες μάζες που επηρέασαν τη χώρα μας, κατά την διάρκεια της Τρίτης 10 Ιουλίου θα υποχωρήσουν προς τα βόρεια, με αποτέλεσμα η αστάθεια να περιοριστεί στα πιο ορεινά τμήματα, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπού τα φαινόμενα θα σημειώνονται ακόμα και σε πεδινά - παράκτια τμήματα.

Οι άνεμοι θα φτάνουν στα νότια πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς. Η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά από την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία σε μικρά βήματα ανόδου, θα είναι πιο αισθητή από την Πέμπτη έως το πέρας της εβδομάδας,  με τις μέγιστες τιμές να αγγίζουν τους 36 και τοπικά 37 βαθμούς.

Αιτία για τη διαφαινόμενη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, θερμές αέριες μάζες από την Β.Δ Αφρική, οι οποίες θα αρχίσουν να εξαπλώνονται προς τα Βαλκάνια, περνώντας πάνω από τη χώρα μας. Από την Κυριακή όμως, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από τις αρχές της νέας εβδομάδας, υπάρχουν βάσιμες υποψίες, για εκ νέου βροχές και καταιγίδες, καθώς θα μας προσεγγίσει ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό!

Κλείνοντας το δελτίο μας, να δούμε τι έγινε την Κυριακή. Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 8 Ιουλίου, καταιγίδες αναπτύχθηκαν αρχικά στα δυτικά τμήματα της Αττικής και στη συνέχεια επηρέασαν το σύνολο του νομού μέχρι τη δύση του ήλιου. Τ ο ύψος βροχής που μέτρησαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί, ξεπέρασε τα 20 με 40 mm στο λεκανοπέδιο της Αττικής και πάνω από 40 mm στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού.

Tέλος να μεταφερθούμε στη συμπρωτεύουσα, καθώς ο κίνδυνος να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό μια περιοχή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης και να καταστραφούν επιχειρήσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Αναλυτικό ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος - Σόζων Πούντος


Διαβάστε επίσης