Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:53 | 23 Μαρτίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βελτιώνεται και πάλι ο καιρός

δημοσίευση στις 05/06/2017 08:08
Βελτιώνεται και πάλι ο καιρός

σε σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία μέσα στην εβδομάδα

Σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας μας το Σαββατοκύριακο. Η κακοκαιρία επηρέασε και την Αθήνα την Κυριακή. Τα φαινόμενα συνοδεύτηκαν από κεραυνούς και χαλάζι. Σύμφωνα με το Ε.Α.Α., τα σημαντικότερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Γκάζι με 31 mm, στην Πετρούπολη με 28.6 mm, στην Καλλιθέα με 25.6 mm, στα Πατήσια με 24 mm και στους Αμπελόκηπους με 23 mm βροχής με χαλάζι.

Η "ψυχρή λίμνη της Κυριακής", ήταν πιστή στο ραντεβού της για τρίτη, συνεχόμενη εβδομάδα. Το ασθενές ανεμολογικό πεδίο σε όλες τις τροποσφαιρικές στάθμες, προκάλεσε ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση θερμικής αστάθειας, ενώ η διέλευση της διαταραχής συνέπεσε με το μέγιστο της θερμικής αστάθειας. Αποτέλεσμα να προκληθούν καταιγίδες, αλλά και χαλάζι που έφτασε τα 3 εκατοστά, σε περιοχές των Αθηνών.

Κατά τα άλλα ο υποτροπικός αεροχείμμαρος εφέτος "κάθεται στα αυγά του", το Μελτέμι δεν έχει δείξει ακόμα κυριαρχικές διαθέσεις και η διέλευση διαταραχών Ατλαντικής προελεύσεως, τείνει να συνεχιστεί, την ώρα που η ηλιακή ακτινοβολία τείνει στο ζενίθ και η αστάθεια, φαίνεται να είναι το κυρίαρχο στοιχείο του 1ου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου, που ενδεχομένως, για κάποιες περιοχές, να αποδειχθεί ο πιο υετοφόρος μήνας του έτους!

Την εβδομάδα που διανύουμε ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις, πως θα χαλάσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα. Με άστατη διάθεση λοιπόν οδηγούμαστε προς την καρδιά του καλοκαιριού, με τον Ιούνιο να κρύβει, όπως όλα δείχνουν, πολλές εκπλήξεις, όχι μόνο στα καιρικά αλλά και... στην καθημερινότητά μας!!!

Κλείνοντας το δελτίο μας, να δούμε και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που σημειώθηκαν το Σάββατο 03 Ιουνίου, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στη Λάρισα με 34.6 mm, στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου με 21 mm, στους Μεταξάδες Έβρου με 19.4 mm και στο Διδυμότειχο με 15 mm βροχής. Τέλος στα Φάρσαλα, σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Διαβάστε επίσης