Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:39 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

δημοσίευση στις 11/01/2022 17:07
Ο καιρός έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

Βροχές, χιόνια και... παγετός!

Tην Τρίτη 11 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές 4 - 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και το βράδυ τα θερμόμετρα θα δείχνουν: στη Δυτική Μακεδονία -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα 2 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 βαθμούς, στα δυτικά 5 βαθμούς, στα ανατολικά 6 βαθμούς και στα νησιά 9 βαθμούς.

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται ηλιοφάνεια. Στη Βόρεια Ελλάδα αρχικά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και θαλάσσια τμήματα, καταιγίδες πάνω από τις θάλασσες και χιονοπτώσεις σε ημιπεδινές περιοχές έως τα 250 - 300 μέτρα, από την Μαγνησία και Νοτιότερα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι - βορειοανατολικοί 8 - 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 4 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 8 βαθμούς, στα ανατολικά από 0 έως 6 βαθμούς και στα νησιά από 5 έως 11 βαθμούς.

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αναμένεται ηλιοφάνεια. Στις Σποράδες, την Εύβοια, τη Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν έως τα 200 - 250 μέτρα υψόμετρο, κατά βάση ασθενούς χαρακτήρα. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 - 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και από αργά το βράδυ χιονόνερο στα Βόρεια προάστια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ ημιορεινά τμήματα έως τα 400 μέτρα υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς, αλλά θα σημειώσει πτώση από το βράδυ. Την Τετάρτη αναμένεται ασθενές χιονόνερο στα πεδινά και ασθενέις χιονοπτώσεις σε περιοχές έως τα 400 μέτρα υψόμετρο. Από το βράδυ, παροδικές ασθενείς νιφαδοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους των Δυτικών - Βορειοδυτικών και Βόρειων προαστίων, έως τα 200 - 300 μέτρα υψόμετρο, ενώ στον υπόλοιπο Νομό, θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς, αλλά στα Βόρεια θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερα. Βελτίωση την Πέμπτη.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Τρίτη αναμένεται αρχικά χιονόνερο και σταδιακά παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς, αλλά θα σημειώσει πτώση από το βράδυ. Την Τετάρτη προβλέπονται ασθενείς κατά βάση νιφαδοπτώσεις, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς. Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 11.01.22 ώρα 17:00

Διαβάστε επίσης